Septembarska Visa kampanja je završena. Detaljnije ovdje

Korpa

Vaša korpa je prazna.

Pogledajte našu široku ponudu proizvoda i pronađite nešto što vam se sviđa!

Suha i oštećena koža - kako je njegovati tokom zime?

25.01.2023.

Kalendarska zima je davno nastupila, ali je snijeg tek nedavno prekrio ulice, a temperature pale ispod nule. Ovu promjenu vremenskih uslova naša koža itekako osjeti! Niske temperature, vjetar i kiša dovode do sušenja kože, što za posljedicu može imati hrapavu kožu koja puca. Osim toga loš̌ uticaj na kožu imaju i prostorije u kojima boravimo obzirom na suhoću zraka zbog grijanja koje je svakodnevno prisutno u zimskim mjesecima.

Ukoliko već nemaste naviku da posebnu pažnju posvetite svojoj koži tokom zimskih mjeseci, neka 2023. godina bude godina u kojoj ćete to promijeniti i uvesti zdravu naviku njegovanja kože!

Kako bi sa cjelokupnim procesom mogli započeti što prije, donosimo vam listu korisnih proizvoda koje po veoma pristupačnim cijenama možete pronaći na OREA platformi. Razlog više da njegu kože ne odlažete jeste i činjenica da sve proizvode možete lako i brzo naručiti online te uživati u njima tako što ćete sebi pružiti kućni spa ugođaj! Pored toga, donosimo vam i nekoliko savjeta kako da što efektivnije zaštite svoju kožu i oporavite je (ukoliko joj do sada niste posvetili dovoljno pažnje):

  1. Tuširanje mlakom vodom
    Kao što je već spomenuto da zagrijane prostorije štete koži na isti način joj šteti i vruća voda. Znamo da svi jedva čekamo uživati u toploj kupki poslije napornog dana, međutim bolje bi bilo praktikovati tuširanje mlakom vodom ili barem smanjiti broj dana kada koristimo toplu vodu (koja je nerijetko veoma topla).

  2. Namažite kožu odmah nakon tuširanja, i ne zaboravite na usne i ruke
    Uvijek je dobro pri ruci imati mlijeko za tijelo ili različite maslace za ovu namjenu koje ćete nanositi na kožu dok je još vlažna. Usne i ruke su najviše izloženi i stoga ih je neophodno njegovati više puta dnevno, pa je dobra ideja da uvijek pri ruci imate kremu za ruke i balzam za usne. Thank us later ;)

  3. Noćna njega kože
    Kako bi kožu oporavili od svega što pretrpi tokom dana (zimski uslovi koji joj ne prijaju) neophodno joj je regeneraciju pružiti i tokom noći i pripremiti je za naredni dan.

  4. Piling
    Odumrle stanice se nakupljaju na površini kože i time sprečavaju prolazak vlage. Da biste ih otklonili i kako bi mlijeko za tijelo prilikom nanošenja imalo što efektivniji učinak, rješenje je u pilinzima. Izbora je zaista mnogo. U nastavku možete vidjeti samo neke koje možete pronaći na našoj platformi.

  5. Upotreba maske za lice
    Prirodne maske za lice će pružiti sve dodatne hranjive sastojke koži lica, koja je uz kožu ruku najizloženija hladnoći i suhom zraku.


Nećemo pretjerati ukoliko kažemo da je korištenje prirodne kozmetike najbolji način pružanja njege svojoj koži. Prirodna kozmetika ne sadrži štetne hemikalije koje nakon dužeg korištenja mogu imati ozbiljne posljedice po našu kožu. Osim toga, svima nam se dešavalo da nekoliko mjeseci koristimo omiljeni proizvod za njegu nakon čega on prestaje biti djelotvoran kao na samom početku. Razočarani krećemo u potragu za novim najdražim proizvodom i tako u krug.
To se ne može dogoditi sa prirodnom kozmetikom jer ona ne sadrži vještačke tvari i supstance. Kada pronađemo najdraži proizvod koji je potpuno prirodan možemo ga koristiti koliko god dugo želimo!

U nastavku vam donosimo naše favorite koje možete naručiti odmah i uvesti u vaš režim njegovanje kože.